Novosti

Džeko potpisao „Prvu BiH patiku“ koja ide na aukciju za djecu Srebrenice

  • Džeko potpisao „Prvu BiH patiku“ koja ide  na aukciju za djecu Srebrenice

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine i za vrijeme priprema za Svjetsko prvenstvo nastoje pomoći građanima svoje zemlje, onima kojima je pomoć neophodna. Učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama, a jedna od njih pod nazivom „Sportom protiv droge, nasilja i maloljetničke delikvencije u BiH“ počela je danas ispred hotela „Hercegovina“ na Ilidži, baze popularno zvanih „zmajeva“.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), Edin Džeko, napadač BiH i šampion Engleske sa Manchester Cityjem potpisao je „Prvu BiH patiku“, koja će ići na aukciju 30. maja ove godine, a prikupljeni novac bit će doniran za djecu Srebrenice, ali i mališane iz drugih gradova BiH.

„Akcija je bila planirana za djecu Srebrenice i FK Guber Srebrenica, od kojih imamo molbu za pomoć, ali nam je zbog novonastale situacije u BiH želja da pokušamo što više djece da obradujemo sa sportskom opremom, da bi mogli u koliko tolikom miru, da prate predstojeće Svjetsko prvenstvo u fudbalu“, naveli su u saopštenju za javnost organizatori donatorske humanitarne akcije „Sportom protiv droge, nasilja i maloljetničke delikvencije u BiH“.

„Prva BiH patika“, predstavljena i proizvedena od strane firme „Napravio BiH“ d.o.o. Sarajevo i O.R. „Euro Korak“ Sarajevo, uz podršku humanitarne organizacije „Pomozi.ba“ i u saradnji sa Džekom pozivali su sve privredne subjekte, kao i fizicka lica u BiH da se odazovu i podrže spomenutu akciju, piše Anadolu Agency.

Copyright © 2024 NapravioBiH d.o.o. Sva prava zadržana. TimoCom ID: 242658