Novosti

Firma Napravio BiH distributer prve bh. patike: Dostupna i u Amko marketima

  • Firma Napravio BiH distributer prve bh. patike: Dostupna i u Amko marketima

Prošle godine u Sarajevu je osnovana kompanija čiji je cilj promocija bh. unikatnih proizvoda, podrška malim i srednjim preduzećima i distribucija domaćih artikala širom svijeta. Takva firma nosi i simboličan naziv Napravio BIH, a njihov moto je napravio bih Bosnu i Hercegovinu boljom.

"Putujući širom naše lijepe Bosne i Hercegovine, uvidjeli smo da je ona zemlja koja ima veliki broj kvalitetnih i korisnih proizvoda, ali ima vrlo malo svojih brendova. Osnivanjem firme Napravio BiH, željeli smo da pokažemo da BiH ima i kvalitetne ljude i produkte. Želimo pomoći malom čovjeku da dođe do velikih zamalja i tržišta. Veliki broj naših proizvoda se radi ručno sa starim tehnikama. Proizvodi su u pravilu od prirodnih kvalitetnih materijala", priča u razgovoru za eKapija.ba Mehmed Zaklan, osnivač firme.

Napravio BiH d.o.o. prvenstveno se bavi domaćim i međunarodnim transportom i logističkim uslugama. Treba naglasiti da oni nemaju svoje proizvode već su zastupnici istih.

U njihovoj ponudi se mogu vidjeti najbolji proizvodi, originalni i napravljeni u BiH. Jedan od proizvoda gdje su oni generalni zastupnici su ručno rađene ležaljke od prirodnih materijalalana. 

"Isto tako imamo fantastične spužvice napravljene od vrlo kvalitetnih i prirodnih materijala. Izrađene su od finog materijala mikrofaze, vjestačke i prave kože. Idealne za reklamni materijal, i potrebne svakom motornom vozilu i domaćinstvu", ističe naš sagovornik.

No, najnoviji, a ujedno i najzanimljiviji proizvod firme Napravio BiH je Prva bh. patika, čiji je proizvođač OR Euro korak.

Radi se o sportskoj cipeli (patici) i baletanci, namjenjene kao modni dodatak svim građanima, navijačima i fanovima bh. reprezentacije. Obuća je napravljena od vrlo kvalitetnih prirodnih materijala (kože), a đon od sirove gume, izrađuje se ručno, pa je zbog toga svaka patika ili baletanka, pored visokog nivoa udobnosti i unikatna.

"Prvu BiH patiku nose naš poznati umjetnik Emir Hadžihafizbegović, predsjednik Nogometnog saveza BiH Elmedin Dino Begić, legenda fudbala Muhamed Konjić, prvak Evrope u kik-boksu Hasan Huseinbašić, naša najveća legenda narodne muzike Halid Bešlić, Enes Begović i Nihad Alibegović. Kao znak podrške i zahvalnosti našoj 

fudbalskoj reprezentaciji za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, patikama smo darovali Miralema Pjanića, Mensura Mujdžu, a posebna zlatna BH patika je dar za Edina Džeku", priča nam osnivač firme Napravio BiH.

Isto tako Edin Džeko potpisao je Prvu BiH patiku, koja je išla na aukciju 30. maja ove godine, a sav prikupljeni novac doniran je za djecu Srebrenice, Maglaja i Doboja u vidu sportske opreme. Pored toga, bili su i učesnici u humanitarnom projektu „Djeca i zmajvi“ u organizaciji UNICEF-a koji je održan 24. maja na stadionu Otoka, i tom prilikom dali svoj doprinos patika za djecu Mjedenice.

Inače, svi njihovi proizvodi se mogu naručiti i dostupni su kako u BiH, tako i u inozemstvu. Što se tiče prodaje unutar Bosne i Hercegovine, Prva BiH patika ima sklopljen ugovor sa Amko marketima, ali isto tako direktnom narudžbom vrše ispostavu proizvoda unutar i van BiH.

"Naša ideja je da kroz naše produkte, ljudi iz cijelog svijeta upoznaju dobre i bolje stvari iz BiH, da upoznaju bh. narode i prirodne ljepote BiH. Želimo da BiH i njene ljude predstavimo u što boljem svjetlu. Želimo da ovim projektom uposlimo u što većem broju bh. ljude u raznim sektorima proizvodnje, da oživimo stare zanate i da ih sačuvamo od zaborava. Mi želimo da sve što proizvodimo bude napravljeno u BiH, jer naš slogan je "Napravio BiH", u krajnjem napravio bih Bosnu i Hercegovinu boljom. 

Želimo da budemo i veza između svijeta i BiH, da strancima omogućimo lakše snalaženje u BiH", ističe Zaklan.

On dodaje da pozivaju sve ljude dobre volje, one koji imaju proizvode, a ne mogu ih plasirati, da im se jave. Isto tako pozivaju i veće kompanije iz BiH da im pomognu da etabliraju mala preduzeća i tako zaposle što više građana.

"U krajnjem efektu, kupovinom naših proizvoda, ili prenošenjem informacija o ovim proizvodima, direktno i indirektno pomažete povećanju proizvodnje i zaposlenja u BiH, to jest bolji život malih ljudih. Svima garantujemo da ćemo učiniti sve što je u našoj moći za boljitak naše BiH. Napravio BiH i ne znači drugo nego ulagati u razvoj bh. preduzeća. Napravio BiH neka bude naš zajednički slogan i motiv", zaključuje Zaklan.

Copyright © 2024 NapravioBiH d.o.o. Sva prava zadržana. TimoCom ID: 242658