Novosti

“Prva BiH patika” i zmaj Zmajo danas u Srebrenici

  • “Prva BiH patika” i zmaj Zmajo danas u Srebrenici

Nekoliko preduzeća koje se bave proizvodnjom obuće, „Napravio BiH“ u saradnji sa firmom “OR Euro Korak” i “Sevdah BH” došli su na ideju da povodom plasmana repreznetacije BiH u fudbalu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naprave obuću kao bh brend. Organizatori ove akcije nisu stali na tome već su krenuli u dalji marketinški poduhvat, projekat “Prva BiH Patika”.

Tom prilikom pokrenuta je nagradna igra za osnovce “Zmaja oboji, patike osvoji” koja je našla mjesto i u Srebrenice, zahvaljujući novinaru, Bakir Tiro koji je pisao o FK “Guber” predstavnici projekta “Prva BIH patika” danas su nagraĎenoj djeci uručili deset pari ovih patika.

“Naša  sadašnja  ideja  je  da  do  Svjetskog  prvenstva  što  više  djece  obradujemo  sa  sportskim rekvizitima, da ta djeca u nekakvom miru, veselju, sreći gledaju to prvenstvo na kojem po prvi put učestvuje i naša reprezentacija,” rekao nam je Mehmed Zaklan, „Napravio BiH“.

Srebrenica  je  prvi  grad  gdje  su  predstavnici  projekta  “Prva  BIH  patika”  prisustvovali  i  uručili poklone nagraĎenoj djeci. Ali kako kažu, ovo je sam početak i nadaju se da će više pomoći djecu Srebrenice i FK “Guber”.

“Naredni  projekat  koji  će  se  desiti  jeste  licitacija  zlatne  patike  koju  je  potpisao  naš reprezentativac,  Edin  Džeko.  Licitacija  će  se  održati  30.05.  u  Sarajevu  a  sva  sredstva  koja  s prikupe  tokom  licitacije  idu  za  djecu  Srebrenice  i  FK  “Guber”,”  rekao  je  Nazim  Zaimović, predstavnik firme “OR Euro Korak”.

Ovoj akciji pomogao je i predsjednik FK “Guber” Suljo Čakanović koji se pobrinuo da nagradna igra stigne do svih mališana na našoj opštini.

“Bakir Tiro je bio ovdje i napravio prilog o našem klubu i prepoznao jedan napor  koji se ovdje ulaže da se djeca bave sportom i da se sklone sa ulice. On je zahvaljujući svojim vezama došao do  ovih  ljudi  koji  su  organizovali  ovu  akciju  i  za  srebreničku  djecu.  Ja  im  se  ovom  prilikom zahvaljujem,” izjavio je Suljo Čakanović predsjednik FK “Guber”.

Organizatori  ove  akcije  pozvali  su  sve  pojedince  i  preduzeća  da  se  30.  maja  odazovu  na  ovu licitaciju čime podržavaju akciju za djecu Srebrenice i FK “Guber”.

Copyright © 2023 NapravioBiH d.o.o. Sva prava zadržana. TimoCom ID: 242658